Wegańskie warsztaty w Stacji Mercedes – relacja

warsztaty kulinarne wegańskieWczoraj, 30 lipca, w Stacji Mercedes Marta Dymek, prowadząca wegański blog Jadlonomia.com pokazała, że wegańska kuchnia nie musi być monotonna ani kojarzyć się z wyrzeczeniami.

Miałam przyjemność, pod okiem Marty, nabyć nowe umiejętności, a mianowicie przyrządzać kremowy hummus. W trakcie warsztatów rozmawialiśmy też o podstawowych produktach kuchni wegańskiej, a następnie przygotowaliśmy zdrowe sałatki:

  • z kaszy kuskus z aromatycznymi ziołami (mięta, kolendra) i brzoskwinią – przepis TUTAJ
  • z pęczakiem, pieczoną papryką i bobem,
  • oraz właśnie rzeczony, aromatyczny hummus – przepis TUTAJ

Wszystkie przygotowane przekąski na koniec zajęć, uczestnicy spakowali do słoików i zabrali ze sobą do domów.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s