Pojemnik na przyprawy z butelki po kefirze

Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu pojemnik na przyprawy sypkie – u mnie na cynamon.

Potrzebujemy:

  • pustą, umytą i wysuszoną butelkę po kefirze
  • nożyczki / cienki drucik do nagrzania (np. nad palnikiem gazowym)
  • podkładkę (może być plastikowa deska do krojenia)
  • naklejka i marker do podpisania butelki

Jak to zrobić:

Oderwij folię z butelki (wrzuć ją do odpowiedniego pojemnika na plastiki!)

pojemnik na przyprawy

W nakrętce wykonaj nożyczkami otworki – należy je wykrajać od środka do zewnątrz nakrętki, inaczej przyprawa będzie się zatrzymywać na nakrętce od wewnątrz. Można do tego użyć zamiast nożyczek cienkiego, rozgrzanego drucika. Dopasuj wielkość otworów do przyprawy, którą chcesz tam przechowywać.

Wsyp do środka przyprawę i naklej naklejkę z nazwą przyprawy.

P1050124

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s