Rogaliki marchewkowe dla alergików

rogaliki marchewkowe dla alergików

rogaliki marchewkowe dla alergików

Składniki:

2 szklanki mąki orkiszowej,
200 g marchewki startej na drobnej lub średniej tarce
2-3 łyżki cukru pudru
kostka margaryny
duża łyżka cynamonu lub przyprawa do piernika też jest fajna.
…i to wszystko mieszam, aż wyjdzie masa, która się nie lepi do rąk i da radę rozwałkować.
Jeżeli się lepi to dodajemy tyle mąki i otrębów, aż będzie dobra konsystencja.
..i formujemy spore kulki, które rozwałkujemy  i powstaje  coś w rodzaju koła..
koło dzielimy na 8 cześci, po przekątnej i powstaną trókąty.
Zewnętrzna, najdłuższa krawędź- od niej zaczynamy zwijać – aby powstały ROGALIKI
 pieczemy w temperaturze 180 stopni C, minimum 30 minut.
Nie da rady krócej, bo marchewka jest wilgotna🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s