Kuskus z brzoskwinią, kolendrą i miętą

warsztaty kulinarne wegańskieKuskus z brzoskwinią, kolendrą i miętą

Składniki:
  • 150 g kuskusu
  • 1 brzoskwinia
  • duża garść mięty
  • mała garść kolendry
  • mała garść pietruszki
  • 1/4 łyżeczki chili
  • sok z jednej cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Kuskus zalać wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawić. W międzyczasie posiekać świeże zioła i pokroić morele w ósemki, a następnie jeszcze na pół.
  2. Do gotowego kuskusu dodać wszystkie składniki poza morelami i dokładnie wymieszać wszystko widelcem. Na sam koniec dodać morele i delikatnie wymieszać łyżką, podawać od razu albo schłodzić przez godzinę w lodówce.

Dzięki Jadlonomia.com

One response to “Kuskus z brzoskwinią, kolendrą i miętą

  1. Pingback: Wegańskie warsztaty w Stacji Mercedes – relacja | CSR w obiektywie·

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s